mahmutbagis

Günümüzde Astroloji Günümüzde astrolojinin bilimsel bir geçerliliği yoktur. Batı’da var olan astroloji sisteminin kökeni Eski Yunan’dan gelmektedir. Büyük İskender dönemine kadar, Eski Yunan medeniyetinde gökyüzü incelemeleri yeryüzünde olan olayların açıklamasını ve kehanetleri içermezdi. Gelecekle ilgili tahminler, gökyüzü cisimlerinin hava durumunu etkilediği görüşünden ibaretti. Bu dönemden sonra Mezopotamya uygarlıklarının etkisi ile Eski Yunan’da astronominin yanı sıra astroloji de görünmeye başlamıştır . Astroloji, tarihin derinliklerinden günümüze kadar uzanan bir ilgi alanı olmuştur, ancak bilimsel bir temele dayanmadığını unutmamak önemlidir.

Beğen
3
Paylaş
Şikayet Et
Bilim Tarihi kategorisinde gönderildi.
Uyarı!
1. Propaganda ve Baskı: Lütfen platformu propaganda veya baskı amacıyla kullanmayın. Herkesin farklı düşüncelere sahip olabileceğini anlayışla karşılayalım ve değerli fikirlerin paylaşılmasına odaklanalım.
2. Gerilimden Kaçının: Tartışmaları yapıcı bir şekilde sürdürmek için lütfen gerilim yaratmaktan kaçının. Tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık veya sloganlar gibi olumsuz davranışlardan uzak durun.
Hiç yorum eklenmemiş.