mehmet

MATAMATİĞİN TARİHSEL GELİŞİMİ Matamatiğin bilim ve teknolojideki yerini herkes kabul etmesine rağmen matamatiğin insan emeğinin bir ürünü olarak doğasını ve amacını ele alan çalışmalara karşı ilgi oldukça azdır. Matematik tarihi, genel olarak matamatiksel bilginin nasıl medeniyetler boyunca elden ele devredilerek büyüdüğünü ve geliştiğini gösteren bilgiler sunar. Bu bilgi matamatiğin doğasına bakışımızı, öğrenme ve öğretme pratiklerimizi doğrudan etkiler. Anonim hale gelen "Matamatik tarihi olmayan matamatik felsefesi kör, matamatik felsefesi olmayan matamatik tarihi de içi boş bir hikaye olur" söyleminin işaret ettiği gerçekten hareketle Matamatik felsefesinden bahsedebilmek için önce matamatik tarihini ele alalım . Bu bölümde, sürekli yükselen bir kuleye benzeyen matamatiğin temel yapı taşlarını koyanlar tarihî sıraya göre ele alınmaktadır. Ünlü matamatikçilerin hayatları, felsefeleri, yapıtları, matamatiğe katkıları yaşadıkları ülke ve kültürlere bağlı olarak tanıtılarak matamatiğin medeniyetimizdeki ve düşünce dünyamızdaki yeri aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Eski Yunan ve Rönesans sonrası matamatikçilerle ilgili ulaşılabilecek çok zengin kaynakların olması buna karşın kendi medeniyetimizin yetiştirdiği matamatikçilerin çalışmaları ve matamatiğe yaptıkları katkılarıyla ilgili kaynakların sınırlı olması nedeniyle 8 - 15 asır İslam Dünyası matamatiği ayrıntılı olarak ele alındı bütün bunlar matamatik tarihini matamatik derslerinde kullanmamızın gerekçelerinin de alt yapısını oluşturacaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek adına bu bölümde matamatik öğretiminde öğretmenlerimizin amaç veya araç olarak kullanabilecekleri matamatik tarihi etkinliklerine de yer verildi.

Beğen
4
Paylaş
Şikayet Et
Felsefe Tarihi kategorisinde gönderildi.
Uyarı!
1. Propaganda ve Baskı: Lütfen platformu propaganda veya baskı amacıyla kullanmayın. Herkesin farklı düşüncelere sahip olabileceğini anlayışla karşılayalım ve değerli fikirlerin paylaşılmasına odaklanalım.
2. Gerilimden Kaçının: Tartışmaları yapıcı bir şekilde sürdürmek için lütfen gerilim yaratmaktan kaçının. Tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık veya sloganlar gibi olumsuz davranışlardan uzak durun.
Hiç yorum eklenmemiş.